Zastosowanie

Napar z korzenia Borututu

  • poprawia funkcje trawienne wątroby
  • stwarza korzystne warunki dla poprawnego funkcjonowania pęcherzyka żółciowego
  • poprawia funkcje trawienne przewodu pokarmowego
  • korzystnie wpływa na procesy filtracyjne nerek i układu moczowego
  • z uwagi na zawartość antyoksydantów poprawia samopoczucie przyspieszając procesy detoksykacyjne organizmu.

Borututu

Skład: korzeń drzewa borututu, bogaty w składniki aktywne: chinony, katechiny, fenole i bioflawonoidy,vit C, vit K, vit PP, selen.

Przygotowanie naparu: 2,5g (1 łyżka stołowa) wysuszonych korzeni Borututu zalać szklanką wrzącej wody (najlepiej w termosie), parzyć przez ok. 45 min.

Stosowanie: Pić  1 szklankę 2 razy dziennie (przed śniadaniem i tuż przed snem) do uzyskania pozytywnych efektów.

W przypadku kuracji oczyszczającej: 1 szklanka 2 razy dziennie (przed śniadaniem i tuż przed snem) przez 2 miesiące , dwa razy w roku- jesienią i wiosną.

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej.

Uwagi: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.